Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Idősellátás

BEMUTATKOZÁS

 

Az Idősek Napközi Otthona 2012-ben kezdte meg újra működését egy az e célra hatalmas összefogással felújított zöldövezeti házban.

Ma már gyakorta több mint 50 idős ember töltheti itt napjai egy részét. Az idősek kellemes környezetben, társaságban, barátok közt élik mindennapjaikat, segítik egymás életét, megosztják egymással örömeiket és gondjaikat.

Az intézmény törekszik segítséget nyújtani az idősek életvezetési problémái megoldásában: információkat ad egészségügyi, szociális, szervezési és egyéb kérdésekben; figyelemmel kíséri a gondozottak mindennapjait.

 

SZOLGÁLTATÁSOK

Nappali ellátás – Idős Klub

Egyre több a magányos, idős ember településeinken, ezért bízunk benne, hogy minden érintett idős él a társas kapcsolatokra, együttlétre alkalmat adó klubjaink által nyújtott lehetőségekkel. Itt minden klubtag a közösségi életbe bekapcsolódva társaságra, barátokra tehet szert.

Klubunk szolgáltatásai között szerepelnek közösségi, kulturális programok, étkeztetés - igény szerint lehetőség van a tisztálkodásra, ruha mosásra is. Kártya- és társasjátékok, tévé, rádió, video segítik a szabadidő kellemes eltöltését. Szervezünk mozi-, színház- és múzeumlátogatásokat, kirándulásokat, több helyen kézműves csoport működik. Aktuális, állandó programjaink az alábbiakban megtalálhatók.

A nappali ellátás (klub) térítésmentes.

 

Étkeztetés

Azon szociálisan rászorult személyek részére szolgáltatunk kétfogásos meleg étkeztetést biztosít, akik önmaguk illetve ellátottjaik számára tartósan vagy átmeneti jelleggel nem képesek biztosítani a napi legalább egyszeri meleg étkezést.

Különösen:

  • koruk,
  • egészségi állapotuk,
  • fogyatékosságuk, pszichiátriai betegségük,
  • szenvedélybetegségük, vagy
  • hajléktalanságuk miatt.

A szolgáltatás biztosítása egyéni kérelemre indul, melyet térítési díj ellenében lehet igénybe venni. Lehetőség van helyben fogyasztásra, vagy házhoz szállításra.

 

Házi segítségnyújtás

Házi segítségnyújtás keretében az ellátás a segítséget igénylő lakó-környezetében történik, egyénre szabott bánásmóddal. Teljes diszkréció mellett biztosítjuk az önálló életvitel fenntartása érdekében szükséges ellátást (alapvető gondozási feladatok elvégzését, bevásárlást, ügyintézést, lakókörnyezet higiéniás megtartását stb.).

Kollégáink magas színvonalon, nagy tapasztalattal látják el segítő munkájukat évek óta a településeken.

A szolgáltatás biztosítása egyéni kérelemre indul, melyet gondozási szükséglet felmérés követ az igénylő háziorvosának, valamint az intézmény vezetőjének közreműködésével. A felmérés eredménye alapján kerül megállapításra a gondozási szükséglet. A szolgáltatás térítési díj köteles. ( kivéve a mentális támogatás).

 

Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás

Saját otthonukban élő, egészségi állapotuk és szociális helyzetük miatt rászoruló személyek részére biztosítunk a nap 24 órájában szakszerű segítségnyújtást! A szolgáltatást azoknak ajánljuk, akik saját otthonukban szeretnének élni, kórházi kezelésre nem szorulnak, de egészségi állapotuk miatt időnként gyors segítségre van szükségük.

Szakképzett szakemberünk a segítségre szoruló személynél, Szolgálatunk által felszerelt készülék révén egy gombnyomás után, 30 percen belül házhoz érkezik, és személyes ellátást (ápolást), vagy szükséges segítséget nyújt, intéz.

A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás szociálisan rászorultak esetén térítésmentes.

 

KAPCSOLAT

2092 Budakeszi, Erdő u. 83.

Gondozási Központ vezető: Maus Anna

Telefon:(23) 451-279

Email: ino.budakeszi@gmail.com

Honlap: http://www.ino.eoldal.hu/

 

NYITVATARTÁS 

Hétfő

08:00-17:00

Kedd

08:00-17:00

Szerda

08:00-17:00

Csütörtök

08:00-16:00

Péntek

08:00-13:00

 

MUNKATÁRSAK

Maus Anna

Gondozási Központ vezető

Füzékné Szabó Zsuzsanna

Gondozónő házi segítségnyújtás, jelzőrendszeres házi segítségnyújtás

Hegedűs Eszter

Szociális étkeztetés

Lénárt Józsefné

Adminisztrátor

Márkus János

Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás gondozó

Mezei Gabriella Zsanett

Takarító

Nagy Ágnes

Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás gondozónő

Pásztor Katalin

Gondozónő házi segítségnyújtás

Rostási Sándor

Gondozó házi segítségnyújtás

Tamási Ferencné

Gondozónő házi segítségnyújtás (Tök)

Tóth Szilvia

Gondozónő

Zengl József

Szociális étkeztetés

 

Helyi rendelet linkjei:

http://varoshaza.budakeszi.hu/letoltes/08-2014_HID_Szoc_ellatasokrol.pdf

http://www.hid.eoldal.hu/cikkek/csaladsegito-szolgalat/5-2015.--iii.31.--onkormanyzati-rendelet.html