Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.09.26

RUHABÖRZE A HÍDNÁL

2012. szeptember 5-én megcsörrent a telefonunk. A Menedék Alapítvány használt ruha felajánlását közvetítette a Baptista Szeretetszolgálat intézményünk felé. Ezzel kezdetét vette szolgálatunk „használt ruha projektje”.

Ruhabörze Budakeszin

A megkeresését követően két nappal egy kisteherautót megtöltő mennyiségű (8 m3, azaz 670 kg) bezsákolt használt ruhát, cipőt, ágyneműt, játékot szállított az alapítvány Budakeszire. Szolgálatunk alagsori termét beborították a zsákok.
A nagy mennyiségű ruha tárolására és kiosztására hosszú távon nincs helyiségünk. Egy gyors szakmai team után munkatársaim egy emberként vállalták, hogy 3 napon belül megszervezésre kerül (helyszín megtalálása, plakátkészítés, plakát kiragasztás, egyéb hirdetések, a ruhák szortírozása és rendszerezése) egy ruhabörze Budakeszin. A projekt nem bizonyult kis feladatnak, a megvalósulása kollegáink lelkes és odaadó munkája mellett válhatott valóra.  

Ruhabörze Budakeszin

A helyszín megtalálása után, annak kialakításában, köszönetet mondunk az Erkel Ferenc Művelődési Központnak, Budakeszi Önkormányzatának, illetve a BVV Kft. segítőkész munkatársainak az asztalok kölcsönzésében, szállításában és a helyszín engedélyezésében.
Az idő hálás volt hozzánk, szeptember 12-én, szerdán sütött a nap, így a ruhabörze jó időben és jó hangulatban zajlott. Közel 200 fő kereste fel a Fő téri színpadon felállított asztalainkat és senki sem távozott üres kézzel.
A sikerre való tekintettel szeptember 19-én, szerdán 10-15 óráig ismételten megtartottuk a ruhabörzét, az előzőnél még nagyobb számú érdeklődő részvételével.
Végül ezúton szeretném megköszönni a támogatók mellett munkatársaimnak is önzetlen és gyors intézkedésüket, szervezésüket.
 Koncz Gertrud
 HÍD Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat vezetője