Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.10.30

Megújult az Idősek Napközi Otthona

 A Híd Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat épületének bővítése, rekonstrukciója Budakeszin, az Erdő utca 83-ban.

 kep_1351065635810_0.jpg

Rengeteg a segítségre szoruló ember Budakeszi térségben is. A szociális segítő szolgálat ellátásához elengedhetetlenül szükséges a megfelelő nyugodt környezet, ezért pályázott támogatásért Budakeszi a szolgálat infrastruktúrájának, az Idősek Napközi Otthonának megújításához.
Budakeszi Város Önkormányzata a KMOP-2009-4.5.1.”Szociális Alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások infrastrukturális fejlesztése” című pályázaton 49.754.464 Ft keretösszegű támogatást nyert el a projekt megvalósításához.
A Híd Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat 1991-ben alakult. Feladata a segítségnyújtás a szociálisan rászorulók részére. A főépületben korábban üzemeltett központi épület az időskorú használók és az ellátottak számára kedvezőtlen kialakítású volt. A rendelkezésre álló ellátó és egyéb kiszolgáló helyiségek vezetékhálózata, burkolata, berendezései elavultak, az akadálymentes használat nem volt biztosított. Az infrastrukturális beruházás célja a szociális nappal és gyermekjóléti ellátások fejlesztése, a térségen belüli társadalmi kohézió erősítése, az igényeknek, az előírásoknak és szükségleteknek való megfeleltetés, valamint az egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása.
A beruházással létrejött egy akadálymentesített, megújult, infrastruktúrájában felújított épület, amely alkalmassá teszi az intézményt a megnövekedett ellátási szükségletek magas színvonalon történő ellátására.
 
Budakeszi Város Önkormányzata
 
 

 

 

A mappában található képek előnézete Megújult az Idősek Napközi Otthona