Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.12.12

Jótékonysági gyermekfotózás Budakeszin

2013. december 9-én szépen kiöltözött, ünneplőben lévő családok érkeztek az Idősek Napközi Otthonába, ahol a tágas ebédlő éppen átalakult ideiglenes fotós műteremmé.

family-christmas-photos-1.jpg

A családok fényképezkedni érkeztek, amely teljesen ingyenes, jótékonysági gyermek, valamint családi fotózás volt. A szervezést, a családok megkeresését, a lehetőség ajánlását, az időpontok kiosztását munkatársaink végezték, a fotók elkészítését pedig-egy országos, 72 fotóművész közreműködésével zajló akció keretében –Budakeszin Kondás Andrea székesfehérvári profi fotós, valamint asszisztense végezte. A kezdeményezés Szabó Ivett fotográfustól indult, aki a következőket nyilatkozta az ötlet születéséről:
„ A tavalyi évben magányosan vágtam neki a jótékonysági gyermekfotózásnak, egy napon át műteremben fotóztam a rászoruló gyerekeket és családjukat.
Az idei évben megpróbáltam fotósokhoz eljuttatni a gondolatot, és számomra is hihetetlen, de jelen pillanatban 72 aktív tagja van a csoportnak, akik felajánlják egy napjukat ajándékba a rászorulóknak.
Rengeteg intézménybe fogunk elmenni, SOS gyermekfaluk, Pető intézet, anya és gyermekotthonok, hajléktalan óvoda, vidéki iskolák, hihetetlenül sok helyen van szükség ránk, hogy olyan gyerekeknél állítsuk meg a pillanatot akiknek a gyerekkora e nélkül a kezdeményezés nélkül nem lenne megörökítve.”
A fenti gondolatok jegyében adta idejét, munkáját, energiáját Kondás Andrea és asszisztense kicsik és nagyok örömére ezen a napon. 14 család, mintegy 35 fő jelentkezett és élt ezzel a nem mindennapi lehetőséggel. Nagyon jó volt látni, hogy milyen örömmel ülnek modellt a családok, a fotózás emelkedett, örömteli, jó hangulatban zajlott. Andreáék nagy mennyiségű ruhát, játékot és édességet is hoztak magukkal, amivel a családoknak kedveskedtek, mi pedig Mikulás csomagot osztottunk ki a gyerekeknek.
Az elkészített képeket elektronikus formában és kinyomtatva is megkapják a családok, így felejthetetlen ajándék kerül a fa alá karácsonyra.
Ezúton mondunk köszönetet a kezdeményezés ötletgazdájának, valamint Kondás Andrea fotósnak és munkatársának önzetlen munkájukért!
A HÍD Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat
munkatársai