Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.05.15

BUDAKESZI VÁROSI GYERMEKNAP 2013

Május 26-án több helyszínen kerül megrendezésre a Budakeszi Gyermeknap. A rendezvények a Meggyes-úti játszótérnél kezdődnek, ahol a felújított játszótéren új játékok kerülnek átadásra. Az ünnepség után a mamutfenyőktől startol a Futakeszi, a családi futóverseny több számban. A cél Nádas-réten lesz, ahol a további események összpontosulnak.

gyermeknap-b.jpg

A Meggyes-úti játszótér felújítása jelenleg zajlik, új játékokkal gazdagodik és fitness parkká változik a kicsik és nagyok nagy örömére. A Fitpark átadó ünnepséget dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia polgármester asszony nyitja meg. A Futakeszire a regisztrálás 9:00 órakor kezdődik, a megnyíló ünnepség 9:30-tól.

 

gyerekhosszu.jpg

10:00 órakor startol el a Mamutfenyőktől a régi hagyományokkal rendelkező Futakeszi családi futóverseny, ahol nem ritka 4-5 fős családok részvétele sem. A cél a Nádas réten lesz. A befutók pecsétet kapnak a részvételről. A mamutfenyőknél játszóházak, kézműves foglalkozások várják a gyerekeket: a Kenderkóc Népi Játszóház, a MÁV SE Repülőklub, és a HÍD Családsegítő Szolgálat is jelen lesz. A mesterségek bemutatóján népi korongozást, nemezelést, fafaragást, foltvarrást, gyöngyfűzést próbálhatnak ki a gyerekek. 13:00 órától Debreczy Zsolt előadását hallgathatják meg a kicsik-nagyok a természetről, a mamutfenyőkről. 14:00 órától a Budakeszi Kutyaiskola bemutatója következik. 16:30-kor kerül sor a kvízjáték eredményhirdetésére.
 

gyereknap-2013.jpg

Időközben az események a Nádas-tavi Nagyréten is elkezdődnek. A gyönyörűen befüvesített és karbantartott réten sokrétű programok várják a budakeszi családokat, a kicsik számára sok-sok izgalmat tartogatva.
  

gyereknap10.jpg

A futók a célba érkezés után vehetnek részt a következő próbán, az íjászaton. A Keszi Íjászok szervezésében íjászpróbán vehetnek részt kicsik-nagyok, a sikeres találatot pecséttel igazolják az íjászok. Természetesen előtte megmutatják az íjászat technikáját és a biztonságról is ők gondoskodnak. Három korosztályban (12 alatti, 12-18 és felnőttek) különböző méretű korongot kell eltalálni 8 méterről, mindenkinek 5 lövés áll rendelkezésre.
Az esemény még szervezés alatt van, de a tovább programokról és résztvevőről már tudunk információval szolgálni:
 

ijaszverseny-17-20.jpg

GYERMEKNAPI LOVASVERSENY kezdő és haladó lovasok számára
Május 26-án 11 órától osztály lovaglás és ügyességi számokban lehet versenyezni a Nádas tó melletti nagy réten, ahol egyben sportbemutató rendezvény is lesz. Ennek az a célja, hogy minél több sportág kipróbálható legyen úgy a gyermekek, mint a szülők számára. Az egyesületeket a környező településekről és Budáról hívtuk meg, a későbbi könnyű elérhetőség érdekében.
 
Lovas versenyre lehet nevezni:
• egyéni ügyességi , ügetős és vágtás számokra,
• családi ügyességi versenyre,
• díjlovaglás ügetős és vágtás jármódban.
 
A nap egyik legizgalmasabb eseménye a lovaspóló mérkőzés lesz, melynek szünetében a Keszi Íjászok távlövés bemutatót tartanak.
 
Főbb programok a Nádas-tónál:
10:30 órától dance training óra és rekeszépítés
11 órától Íjászpróba - Keszi Íjászok (a találatot elérők pecsétet kapnak!)
12 órától Fogathajtás pónikkal, csikós bemutató - Töki Lovas Sport Egyesület
15 órától Nemzetközi Lovas Póló Kupa - A lovas póló szünetében távíjászat 100 méteren