Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.09.25

Beszámoló a Borünnepről

Az Etyek-Budai borvidék egyik kicsiny települése, Budajenő már évek óta otthont ad a Borünnepnek. A szüreti mulatság mellett természetesen bort is lehetett kóstolni a védett pincesoron, ahol a helyi borászatok mellett más borvidékekről is érkeztek borászok és borok.

budajeno-borunnep-1..jpg

Az egész napos gyermek- és kézműves programok a Híd Családsegítő Szolgálat közreműködésével, lekötötték a gyermekeket és a felnőtteket egyaránt. Borhoz és a borászathoz kapcsolódó kvíz játékokat játszottunk a Borünnep felnőtt vendégeivel, ahol neves borászok borait vihették haza a szerencsések. A gyermekek számára készített játékos fejtörők a szőlőről és a szőlőtermesztésről szóltak, a nyertesek pedig koruknak megfelelő díjakkal gazdagodtak a nap végére.

budajeno-borunnep2..jpg

A szőlőprésnél a gyerekek belekóstolhattak a borkészítés első szakaszának fáradságos munkájába, és megízlelhették a frissen készült szőlőlét.

budajeno-borunnep3..jpg

Az ebéd után szüreti lovas felvonulást semmiképp sem hagyták volna ki a résztvevők. A szépen feldíszített szekereken gyönyörű ruhákba öltözött hagyományőrző lakosok mellett a térség polgármesterei lovas szekéren vonultak végig a borászatokkal telt pincesoron. A neves borászok el-elcsábították a közönséget egy-egy pohárra az ünnepelt nedűből. A délutáni órákban mindenki felülhetett a lovas szekerekre, hogy végigjárja a község pincesorát.